2016. január 9., szombat

STRICIK A TÉRRŐL

INDEX TUDOMÁNY/TÖRTÉNELEM
Szerző: Kolozsi Ádám
2016.01.08.


A magyar szervezett bűnözés proletárforradalma az aranynapjait élő Rákóczi térről indult, a hajtépős placcharcok, a 70 százalékos leadó, a rendszerszintű markecolás környékéről, ahol még az volt az alap, hogy mindenki a maga nőjét futtatja. Az utcai prostitúcióban rendőrtől a betörőig, a III/III.-tól a szobáztató nyugdíjas néniig sokan keresték a számításukat, a pofonokkal, zsarolással, szép szavakkal ott fogott lányok az üzletben csak felcicomázott mellékszereplők voltak. Ők egyszerre súgtak a rendőröknek és a betörőknek - innen nőtt ki a hazai szervezett bűnözés.

"Te tudod nagyon jól, hogy te itten nem működhetsz, ha én nem engedem meg. Mész oda vissza, ahonnan jöttél. Elmész a pamutgyárba dolgozni, havi 2000 forintért. Kezed-lábad kitöröm."

Ha ismerős a szöveg, hát csak azért, mert a K1-ből van, a nyolcvanas évek prostitúcióját bemutató dokumentumfilm meg rég folklorizálódott. Bár a rendező Dobray György a lányok kiszolgáltatottságát akarta megmutatni, annak idején sokan inkább pornópótlékot kerestek benne, aztán idővel a strici dumák bizonyultak a legidőtállóbbnak: kiderült, hogy kellő társadalmi távolságból a „méhedet ki fogom húzni” is már mekkora LOL....

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.