2016. január 26., kedd

TÉNYLEG CSAK A SAJTÓ KONTROLL NÉLKÜLI CENZÚRÁJÁVAL LEHET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző:JÁMBORANDRÁS
2016.01.26.


A kormány, úgy tűnik, új kommunikációs kampányba kezd a terrorkészültségről szóló hatodik alaptörvény-módosítás kapcsán. Ennek lényege, hogy aki nem szavazza meg a kormánynak bemondásra teljhatalmat adó, az internet, a média önkényes korlátozására, törvények egy szóval való felülírására mindenfajta kontroll nélkül lehetőséget adó módosítást, az a terroristák oldalán áll.

A kormányzati kommunikációt az se zavarja, hogy a Jobbik és az MSZP már-már könyörög, hogy nyújtson be a Fidesz olyan tervezetet, amelyben nincs benne a totális diktatúra lehetősége, csak egy enyhébb változatban, és ez esetben az ellenzéki pártok a jogrend felfüggesztését és a szabadság valamifajta feladását, a rendért cserébe szívesen megszavazzák. Az MSZP javaslata szerint például a kormány bemondásra elrendelhetné ezt a terrorriadót, az ő javaslatuk szerint a parlamentnek utólag jóvá kellene azt hagynia, tehát legalább valami minimális kontrollt akarnak, de valódit nem.

A kormány jelenleg azt mondja, aki korlátozza a hatalmát, az a terroristák oldalára áll; a kormány korlátok nélküli hatalma szavatolhatja csupán a biztonságunkat. És a biztonságunk csak akkor védhető meg, ha mindenfajta kontroll nélkül lehetőség van a sajtó, az emberek mozgása, az internet, a civil szervezetek korlátozására. A történelemből tudjuk, ez nem csupán hazugság, hanem pont az ellenkezője igaz: az ilyen fajta hatalom éppen hogy lehetőség a terrorra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.