2016. január 25., hétfő

ÜBÜ KIRÁLY VÉSZHELYZETE

HVG ONLINE
Szerző: Seres László
2016.01.25.


A "terrorveszélyhelyzet" abban különbözik az Orbán-kormány rendes, napi működésétől, hogy külön fel kell hívni rá a figyelmünket, különben nem vennénk észre.

"Ha a több kormányzat a válasz, akkor a kérdés nagyon ostoba volt." (Ronald Reagan)
 
Lassan két hete annak, hogy a Párt előállt az elhíresült hatodik alkotmánymódosítási ötletével, de még mindig nem tudjuk, pontosan miért is van rá szükség. "Mi a Fidesz válasza az ellenzéki kritikákra, hogy az alkotmánymódosítással teljhatalmat akarnak?" – kérdezi a Magyar Idők Gulyás Gergelyt. A válasz: "Erről szó sincs." A megnyugtató első mondat után még következnek hasonlóan megnyugtató mondatok, de a legmegnyugtatóbb választ mégis Simicskó István honvédelmi miniszter produkálta az ATV kérdésére, hogy "terrorveszélyhelyzet" esetén lapokat is betiltanának-e: "De miért tennénk mindezt?".
 
Hasonlókat hallunk tehát, mint amikor néhány éve a média megrendszabályozása volt napirenden: mi valójában soha nem élnénk azokkal a jogosítványokkal, amikről döntöttünk. Megszavazzuk magunknak hatvan (kompromisszum: harminc) napra a szabadság és a demokrácia totális kiiktatását, de valójában csak azért, hogy meglegyen, pont belefér a Gucci táskába, miért, ki nem vett még könyvet azért, mert hiányzott a polcról, aztán bele se nézett? Egy totális rendkívüli állapot mindig jó a háznál, biztonságot, megnyugvást okoz; na, most tolja ide a képét az a migráns...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.