2016. január 1., péntek

VAJON MILYEN LESZ AZ A 2016

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2015.01.01.


Tudja a fene. Mindenkinek más és más. A leghasznosabb fogadalom, amit az ember a saját maga érdekében ilyenkor megtehet, az az, hogy elhatározza, még ebben az évben sem fog meghalni. Sokkal könnyebb az ilyesmit betartani, mint bármiféle káros, de kellemes élvezetről lemondani. Az életben maradásra tett ígéretet amúgy is csak egyetlenegyszer lehet megszegni, aminek következményeivel az illetőnek ráadásul már nagyon kell számolnia. A halála után az elhunytnak nem akad semmi különösebb dolga. Az esetek többségében a rokonság intézkedik mindenről.
 
Ha valaki az év elején lelkesen, optimistán belevág, és úgy dönt, hogy 2016-ot mindenképpen megpróbálja túlélni, akkor célszerű ezt az időszakot a lehetőségei szerint kellemesen és hasznosan eltöltenie. Ez csak részben múlik az egyén cselekedetein és akaratán, mivel mások is pompásan akarják magukat érezni az év folyamán, ami sajnos gyakran azzal jár együtt azzal, hogy csak mások kárára sikerül elérniük az áhított boldogságot. Mindenki ez utóbbit hajszolja eszeveszetten, ami egyre nagyobb stresszel, idegeskedéssel és kialvatlansággal jár. Ennek következtében mindinkább embertelen életmódot kell folytatnunk azért, hogy nyugodtan élhessünk. Ha pedig végre úgy-ahogy nyugodtan élünk, akkor rögtön elkezdünk azon idegeskedni, hogy mivel tudnánk fenntartani ezt az ideiglenes nyugalmi állapotot. Ez a nyugalom ugyanis már nem attól az egyszerű problémától függ, hogy étkezési célból üldözőbe vesz-e minket valami, illetve fordítva, hanem attól, hogy egy pénznek nevezett elvont fogalom segítségével biztosítani tudjuk-e magunk és családtagjaink számára a társadalmilag ideálisnak tartott életkörülményeket.
 
Boldogtalanságunk legfőbb oka az, hogy az evolúciónk reménytelenül lemaradt a hihetetlen mértékű társadalmi fejlődésünktől. Az utóbbi valami miatt teljesen abnormálisan felgyorsult. Bő 2 millió év alatt arra elegendő időnk volt, hogy több-kevesebb sikerrel megóvjuk magunkat a ragadozók váratlan támadásaitól, de röpke pár ezer év nem készítette fel a testfelépítésünket és az idegrendszerünket arra, hogy miként védekezzünk például az egyre idegesítőbbé és fenyegetőbbé váló határidők ellen...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.