2016. február 22., hétfő

A KORMÁNY EGY SZÁL PISZTOLYGOLYÓVAL A TÁRSADALOMMAL SZEMBEN

CONCERNINGTHIRDPARTY
Szerző: concerningthirdparty
2016.02.21.


Ebben az írásomban amellett fogok érvelni, hogy a tanárok tiltakozása a Klik ellen az eddigi legveszélyesebb esemény a kormányzó Fidesz számára. Ehhez azonban egy premisszával fogok élni, amit vagy elfogadtok vagy nem. A fidesz alapvetően autoriter, elnyomó módon kormányoz. Nem szeretnék sokáig elidőzni ennél a mondatnál, félek ez hit kérdése, és objektív tények kevésbé befolyásolják az ítéletalkotást.

De szerintem senki sem fog azzal vitatkozni, hogy a konzultáció, alapos szakmai átbeszélés, lassú de alapos döntéshozatal nem feltétlenül fémjelzi az Orbán rezsim politikáját. Ad hoc, személyre szabott törvények, "Ne kritizáljon senki előre, majd meglátjuk" érvelések tömkelegét láthatták a hírfogyasztók. Erő, határozottság, és jó adag önérdekkövető politizálás jellemzi az uralkodó kormánypártot.

Az amerikaiaknak van egy mondásuk: "always question authority" ami annyit tesz mindig kérdőjelezd meg a hatalmat. Magyarországon az ellenkezője igaz. Fogd be a szád, örülj hogy itt lehetsz. 

Ha kibeszélsz és kritizálsz beindul a gépezet. Elveszíted az állásodat, random lejárató cikkek jelennek meg rólad, vagy hirtelen elveszíted az állami megrendeléseket, esetleg felmondják veled a szerződéseket. Jelen esetben a Klik azonnal rászállt az egyik fő arcára a tüntetésnek. Ilyen az elnyomás természete. Mintha egy szál pisztolygolyóval tartanál sakkban több száz embert. Senki sem akar elsőnek mozdulni, senki sem akar áldozat lenni. Így annak ellenére, hogy a tömeg jóval erősebb, a hatalom uralkodni tud. Mindig csak az elsőnek mozdulót kell példásan megbüntetni. Az elsőnek mozduló kezelése a kulcskérdés...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.