2016. február 15., hétfő

A TÚLZOTT HATÁROZOTTSÁG EGY PUSZTÍTÓ ÉLETFORMA

LÉLEKERŐSÍTÉS BLOG
Szerző: Németh Szabi
2016.02.15.


Ma a társadalom, elismeri, fejet hajt a magabiztos, határozott emberek előtt. Mindenhonnan az a mantra folyik, hogy válj ilyenné, de mi is rejtőzik a túlzott határozottság igénye mögött?
 
Egyetlen egy dolog. Az egó védelme. A határozottság nem más, mint egy védelmi mechanizmus, egy várfal mindazzal azzal szemben, ami irányíthat minket. A kérdés az, hogy miért akar az ember ennyire kontrollálni mindent? Szerintem azért, mert nem tanult meg bízni. Magában, és természetesen így másokban sem. Nem tudja elképzelni, hogy állandó irányítás nélkül is boldog, sikeres, egészséges és független élete lehet. Sőt az összes motiváció könyv, tréning is ezt tanítja. Akarj mindent te kontrollálni. Ez nagyon káros tanítás, és olyanok tanítják rendszerint, akik maguk is ebben szenvednek.
 
A társadalom ezeket az embereket legtöbbször elismeri. Főnökök, vezérek, hangadók, minden hájjal megkent politikusok, de ide sorolhatók a nőcsábászok és a férfifalók is.  Nekik állandó visszaigazolás kell az élettől, hogy biztosan mindent a kezükben, kontroll alatt tartanak.
 
Ezek azok az emberek, akiket sokan csak azért szeretnek, mert a társadalmi berendezkedés, vagy éppen személyes érdek megköveteli...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.