2016. február 5., péntek

AKIK A SAUL FIÁT CSINÁLTÁK

FORBES BLOG
Szerző: Hermann_Iren
2016.02.05.


Mennyiből készült a Saul fia? Hány évig ült a vágószobában a Liza, a rókatündér? Hogy lehet, hogy a Félvilág tévéfilm létére a mozikba megy? A Forbes februári számában három film három története.
Amikor Bogdán Ádám Boldog új élet című filmjét kilenc évvel ezelőtt a berlini filmfesztivál Panoráma szekciójában bemutatták, illetve a magyar Filmszemlén elhozták a legjobb produceri díjat, Sipos Gábor és Rajna Gábor úgy érezték, karrierjük csúcsán vannak. Most második teljesen saját filmjük Golden Globe-nyertes lett a legjobb külföldi film kategóriájában, és ott van az Oscar-jelöltek között.

Látták-e előre ezt a sikert a Saul fiában? „Láttuk, hogy új, hogy eredeti, de nem tudtuk, hogyan fogadja a közönség, vevők-e még egy holokausztfilmre. Tudtuk, a harmadik generációs túlélőknek alig van már közük a történtekhez, a negyediknek pedig szinte semmi” – mondta Sipos Gábor, az egyik producer, miért volt rizikós a fogadtatás. Filmes körökben egyértelmű az álláspont, hogy Cannes nélkül valószínűleg néhány ezres nézettségre számíthatott volna a film Magyarországon. Jelenleg százezernél jár, amivel egy sikeres magyar közönségfilm nézettségét hozta már eddig is. Egy film a holokausztról. Egy film, ami szakít a holokauszt mainstream tálalásával.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.