2016. február 27., szombat

AZ UNIÓ ELSŐ FASISZTA ÁLLAMA - BARTUS LÁSZLÓ ÚJ KÖNYVE

HUPPA BLOG
Szerző: Amerikai Népszava
2016.02.27.


A Wesley János Lelkészképző Főiskolán február 25-én mutatták be Bartus László: Az Unió első fasiszta állama című könyvét. A kötet a szerző 2010 és 2015 közötti cikkeinek válogatását tartalmazza.

A könyvvel kapcsolatban Bartus László korábban azt mondta, hogy szerkesztése közben jött rá: a cikkek semmit nem veszítettek aktualitásukból, a 2010-ben írott cikkei ugyanolyanok, mintha ma írta volna őket, és hogy ez egy nagyon fontos könyv. A cikkek egyben olvasva egy koherens, elvszerű világképet mutatnak, amely nemcsak az Orbán-rendszer természetét és kialakulását tárja fel, hanem a rendszerrel szembeni ellenállás törvényes és erőszakmentes módját is körüljárja, amely az önkényuralmi rendszer összeomlásához vezethet.

A beharangozó szerint a könyv “üzenet az utókornak arról, hogyan jött létre a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Milyen szerepe volt az ellenzéknek, amely legitimálta az alkotmányos rend megdöntését. Ez a könyv azt a szerepet tölti be, amit a repülőgépek fekete doboza. Megkerülhetetlen lesz azok számára, akik meg akarják dönteni a rendszert, s ehhez kottát is ad akezükbe. Ez a könyv sokaknak kényelmetlen, mert nemcsak az Orbán-rendszert, hanem az ellenzéket is leleplezi. Történelmi bizonyítéka annak, hogy mindent lehetett tudni előre. Semmi nem úgy történt, ahogy az ellenzék állította, de minden úgy, ahogy a szerző évekkel korábban megírta. A könyv mégsem a múltról, hanem a tragikus jövőről szól”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.