2016. február 7., vasárnap

CSIRKENYÁRSAKÉRT MICHELIN CSILLAG? TOKIÓBAN ILYEN IS VAN!

VILÁGEVŐ BLOG
Szerző: világevő
2016.02.07.

Tokióban eleve minden van, miért pont ez ne lenne. Csirkebőrtől a zúzáig, hozzá sör egy pincehelyiségben, egyébként pontosan 5 méterre a legendás Jirótól...
A fenti képen látszik a hely, ennyi az egész, egy nagy pult és körben még pár asztal. És az ablakon keresztül rá lehet látni a Sukiyabashi Jiróra, a legendás 3 Michelin-csillagos sushizóra, ahol elég kellemetlen élményem volt.
A helyszín tehát ugyanannak az irodaháznak a pinceszintje, amit tévesen egy metroaluljáróként szoktak emlegetni a helyszínen soha nem járt újságírók, pedig valójában erről szó sincs. Az viszont stimmel, hogy elég furcsa a megközelítése, több irányból is le lehet jutni a -1-re, de ezek egyike se se különösebben elegáns. Az viszont Tokióban teljesen normális, hogy vertikálisan is terjeszkedik a város, azaz nem kell feltétlenül a földszinten lennie senkinek sem, sőt, ebből is adódik, hogy az utcafront se alapfeltétel a sikeres működéshez. Az alagsorban van tehát a Birdland is, ami egy yakitori étterem, vagy egyszerűbben egy csirkenyársbüfé. Az étlap külseje sem kifejezetten a sznobokat szólítja meg, bármelyik hazai sörözőben hasonlót találunk:


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.