2016. február 2., kedd

EURÓPAI ÁLOM: HOVÁ TŰNIK EL NAPONTA TÖBB EZER MENEKÜLT GÖRÖGORSZÁGBAN?

ÁTLÁTSZÓ. HU 
Szerző: Banai Tibor Péter
2016.02.02.


Mindenki azt jósolta, hogy a tél megállítja, vagy legalább jelentősen lelassítja a menekültek áradatát. Nem így történt. A hideg és a rossz idő ellenére a görög szigetekről naponta több ezer menekült érkezik Athén kikötőjébe, Pireuszba, míg a makedón-görög határon csak a szírek, irakiak és az afgánok mehetnek tovább, az ő lélekszámuk viszont csupán a százas nagyságrendet éri el. A kérdés adja magát, hol van a hiányzó menekülttömeg?
Jelenleg Európában a legnagyobb illegális üzlet az embercsempészet. Óriási összegek vándorolnak zsebekből zsebekbe, és meglepően sok európai ország érintett ez ügyben, még mi is. Azzal, hogy Magyarország kerítést épített, a probléma még nem szűnt meg. Az átvágott kerítésszakaszokon naponta több tucat ember próbálkozik bejutni az országba. Van, akit lefülelnek, és biztosan van, aki valahogy bejut. Akkora pénzek mozognak, hogy a csempészeknek megéri kockáztatni.
A fő útvonal Európába még mindig a görög-makedón-szerb út, de egyre többen érkeznek Szerbiába egy kis kerülővel, Bulgária felől is. Ezek az emberek Dimitrovgrádnál lépnek be Szerbiába.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.