2016. február 20., szombat

LEHETSÉGES, HOGY EMLÉKSZÜNK MAGZATI ÉS CSECSEMŐKORI ÉLMÉNYEINKRE?

GYÖKEREK ÉS SZÁRNYAK BLOG
Szerző: Szabó Elvíra
2016.02.19.


Nyomot hagynak életünkön az első hónapok tapasztalatai

Habár a tudatos emlékeink 2-3 éves korunkig nyúlnak vissza, sokkal többet őrzünk abból, ami életünk hajnalán történt velünk – írja Franz Renggli pre- és perinatális terapeuta. Sőt, korai élményeink felnőttkorban is hatást gyakorolnak életünkre, és sok megmagyarázhatatlan lelki tünet hátterében állnak. Vajon miként lehetséges ez?
Franz Renggli Aranykapu az életbe című könyvében közérthetően és olvasmányos stílusban ír arról, hogyan maradnak életünk részei hosszú távon az első hónapok lenyomatai, egyúttal megnyugtat minden olvasót: ha sérülések történtek életünk első időszakában, amelyeket elfeledtünk, pontosabban soha nem is voltunk tudatában, lehetséges begyógyítani ezeket a sebeket.
Renggli a születésre az élet „első nagy átmeneteként” tekint – az élet a fogantatással kezdődik, majd a magzat folyamatosan fejlődik a méhben, és már ebben a kezdeti időszakban egyre jobban kinyílik a világ felé. S amikor eljön az idő, a születés próbatételei után, végigküzdve magát a szülőcsatornán, megérkezik a szüleihez, a méh félhomályos és meleg közegéből a a harsány, színes és ingergazdag külvilágba.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.