2016. február 6., szombat

MÓRICKA ÉS A TERRORVESZÉLYHELYZET

PROSZEKTURA BLOG
Szerző: Proszektor Professzor
2016.02.06.



Mostanában minden erről a terrorveszélyhelyzetről szól. A politikusoknak, újságíróknak, mint megannyi Mórickának, mindenről ez jut eszükbe. Mindenki azt találgatja, mi ez tulajdonképpen.
Mikor beszélhetünk erről? Szinte biztos az is, hogy a Századvégben már írtak is erről egy helyre kis tanulmányt néhány százmillióért, amit azonban természetesen titkosítottak. Ezért csak azokra a kormánypárti vezető politikusi nyilatkozatokra tudunk e tekintetben hagyatkozni, amik ezzel kapcsolatban a nyilvánosság előtt elhangzottak.

Eszerint a terrorveszély-helyzet kihirdetése az olyan jövőbeni esetek megelőzését segítené elő, akadályozná meg, mint teszem azt a migráns-menekültek emlékezetes röszkei kapuáttörési kísérlete, a Keleti pályaudvari táborozásuk vagy az autópályán gyaloglásuk.

Viszont mindezeket logikusan végiggondolva, belőlük az következne, hogy amennyiben az orbáni hatalom a jövőben pl. arról szerezne tudomást, hogy tíz-tizenöt menekült-migráns-megélhetési bevándorló (nem kívánt rész törlendő!) arra az elhatározásra jut, hogy Röszkénél ismét erőszakos átkeléssel próbálkozzon, vagy a Keletiben tucatnál több migráns tervezné összegyűlni, akkor erre tekintettel kijárási tilalmat lehetne bevezetni, le lehetne kapcsolni az internet és telefonforgalmat, s mindezt persze akár az egész ország területén. Nem jelenhetnének meg az országos és helyi lapok, nem sugározhatnának a tévé- és rádióadók, kiváltképp persze Simicska médiumai, sőt, ha már róla van szó, a hirdetőoszlopai, plakátostul mindenestül törvényesen begyűjthetők lennének erre az akut terrorveszélyhelyzetre hivatkozással.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.