2016. február 20., szombat

NYÍLT LEVÉL AZ EGYENES BESZÉD SZERKESZTŐ-MŰSORVEZETŐJÉNEK

TRANSFORM BLOG
Szerző: Cs. Kádár Péter
2016.02.20




Kedves Kálmán Olga Kolléga!

Az Egyenes Beszéd február 10-i műsorában Vekerdy Tamással beszélgettél. Megpróbáltalak azóta többször is elérni Téged az Egyenes Beszéd szerkesztőségének telefonszámán - 877 08 86 - de mindig visszadobott a rendszer a központi számra.
Újságíróként, oktatásszervezőként és pedagógusként is számos kifogásom van a Vekerdyvel folytatott egyoldalú beszélgetéssel kapcsolatban. (Újságíróként 1979., oktatásszervezőként 2002., gyakorló tanárként 2009. óta dolgoztam hivatásszerűen.)

Újságíróként az alákérdezéses módszer, a vélemény tényként elfogadása, továbbá amiatt van kifogásom, mert mindig ugyanazon körből választod ki az oktatás kérdéseivel foglalkozókat. Holott az oktatás olyan társadalmi kérdés, amelyről széleskörű társadalmi vitát kéne folytatni, s e vita sokkal árnyaltabb kellene legyen, mint amit néhány politikai vezető vagy mértékadónak kikiáltott szakértő képvisel.

Oktatásszervezőként és pedagógusként néhány kérdésben szakmai jellegű vitám van Vekerdy többször hangoztatott, minden alapot nélkülöző, a véleményét tényként előadó álláspontjával szemben.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.