2016. február 7., vasárnap

RESZKESSÜNK!

DÉL-BUDA MÁSKÉPP
Szerző: pgeri
2016.02.06.


Kvótavita = figyelemelterelés

A napi jó hír: a Fidesz megvédi az országot! Sőt! Minden fideszes önkormányzat megvédi saját magát! Kitől? Hát a gonosz menekültektől. Minden egyes önkormányzat – nyilván központi utasításra – el akar fogadtatni a képviselőkkel egy nyilatkozatot, amely egyrészt összemossa az illegális bevándorlókat a politikai és/vagy háborús menekültekkel, másrészt kijelenti, hogy az egyébként kizárólag a valódi menekültekre vonatkozó “betelepítési kvóta” veszélyezteti a mi életünket, és elviselhetetlen terheket jelent kerületünknek.

Nézzük csak, mekkora teherről lehet szó. A jelenlegi kvótaelosztás alapján Magyarországnak 1294 embert kellene elhelyeznie. Ez lakosság-arányosan kerületünkre nézve 6,5 ember. Legyen 7 darab, azaz 1-2 család. Ebbe roppanna bele az oktatásunk és az egészségügyünk, netán a közbiztonságunk. A Fidesz szerint.

Van egy rossz hírem. Az oktatásunk és az egészségügyünk abba fog beleroppanni, hogy egyiket a KDNP nevű, 19. századi gondolkodású kamupártra bízták, a másikba meg nem hajlandóak elég pénz tenni, hogy a dolgozók ne húzzanak el külföldre. Ezekről és a napi szintű korrupcióról pedig a legegyszerűbb egy kis idegengyűlölettel elterelni a figyelmet...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.