2016. február 25., csütörtök

TÁBLALEFESZÍTÉSÉRT BŰNCSELEKMÉNY A VÁD, DE AKI A VÁLASZTÁS RENDJÉT AKADÁLYOZZA, SZABADON TÁVOZHAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.25.


Nehéz napokat élnek meg a Nemzeti Választási Iroda biztonsági őrei és vezetői, talán a kemény magyar idők miatt van, hogy nem sikerült az elmúlt napokban a hivatal munkatársainak okosan mérlegelni. Kedden nem tartották szükségesnek kihívni a rendőrséget, amikor húsz kopasz biztiboy próbálta megakadályozni Nyakó Istvánt, hogy népszavazási kérdést adjon be, szerdán ellenben vélhetően kihívták a rendőröket, amikor aktivisták plakátokat ragasztottak az épületre. 

Szerdán Gulyás Márton és aktivista társai plakátokat ragasztottak a Nemzeti Választási Iroda épületére, hogy tiltakozzanak a keddi történések miatt. A Nemzeti Választási Iroda munkatársai felszólították őket a plakátolás abbahagyására, és a résztvevők beszámolói szerint valószínűsíthetően kihívták a rendőrséget (a rendőrök nem járőrként érkeztek, hanem egyenesen a cselekmény helyszínére jöttek, ahol beszéltek az iroda munkatársaival). A rendőrség pedig igazoltatta is az aktivistákat, majd ők is felszólították őket a cselekmény abbahagyására, sőt amikor Gulyás Márton leszedte a Választási Iroda névtábláját az épületről, elő is állították két bűncselekmény, garázdaság és rongálás miatt.

A rongálás tényállása azért lett bűncselekmény, mert feltehetően a rendőri szokásjog szerint a tárgy tulajdonosát, a Választási Irodát kérdezték meg annak értékéről. Ott pedig azt mondták, 51 ezer forintos volt a 2 tábla lefeszítése miatti kár, és 50 ezer forint felett számít szabálysértés helyett bűncselekménynek a károkozás tétele. A garázdaság tényállása pedig egészen viccesen hat a keddi és szerdai cselekmények tükrében:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.