2016. február 9., kedd

TOCSOG A KORRUPCIÓBAN ÉS DRÁGA. MI AZ?

ÁTLÁTSZÓ. HU -  MUTYIMONDÓ
Szerző: mutyimondó
2016.02.09.


Ezekről ne maradj le!
Titkolt kormányhatározat alapján milliárdokkal drágább a szombathelyi stadion (Átlátszó)
Bűnöző vagy, és nehezen férsz hozzá a pénzedhez? Az állam segít! (444)
Állítólag nincs trükközés az államadóssággal, de számok nincsenek (Világgazdaság)
Titkolt kormányhatározat alapján milliárdokkal drágább a szombathelyi stadion
Az új aréna az eredetileg tervezett 8,8 milliárd forint helyett 13,1 milliárdért épülhet fel. Ennyiről szólt ugyanis a legolcsóbb ajánlat. A győztes konzorcium cégei több szálon kötődnek a magyar focihoz: a Swietelsky testvércége éppen a helyi Haladás névadó szponzora, míg a ZÁÉV a fővárosi stadionépítési beruházásban is érintett. „Bűnben fogant ez a beruházás, és tocsog a korrupcióban”– mondják kritikusai. (Átlátszó)
Bűnöző vagy, és nehezen férsz hozzá a pénzedhez? Az állam segít!
Két éve hozta létre a kormány a Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) nevű konstrukciót, amellyel valószínűleg a külföldre menekített, részben fekete vagy szürke pénzt igyekeztek hazacsábítani. Egy-egy számlára legalább öt millió forintot kellett elhelyezni, amit aztán állampapírokba fektettek. Így a pénz egy csapásra törvényes lett. A kifehérítés akadozik, az évente elvárt 100 milliárd forintos cél fele sem teljesült eddig. (444)
Megváltoztatták az államadósság publikációs rendjét
Az államadósságára vonatkozó adatokat tavaly év végéig heti rendszerességgel publikálta az illetékes szervezet, az ÁKK, aztán felhagytak ezzel a gyakorlattal. Az intézmény vezetője  a decemberi meglepő adósságcsökkentésről azt nyilatkozta, hogy nem volt trükközés, ám ennek ellenőrzéséhez egyelőre hiányoznak az adatok. És az ÁKK a rendszeres adatközlés elmaradására vonatkozó kérdésekre sem válaszol. (Világgazdaság)
Új műsorszám! Készítsd elő az olimpiát Schmitt Pállal
A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság 50-50 százalékos tulajdonban  vállalkozást alapított, amely a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért benyújtott pályázat előkészítésével foglalkozik. A cég igazgatóságának a plágium miatt a köztársasági elnöki pozícióból szégyenteljesen távozó, ámde egykori kiváló sportoló Schmitt Pál is tagja. (Átlátszó)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.