2016. március 21., hétfő

A 2024-ES BUDAPESTI AMNESZTIA

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM BLOGJA
Szerző: Glázer Attila
2016.03.21.


Március 15.
 
Eufórikus hangulat lepte el egész Magyarországot. A rendszerváltozás óta először történt meg (8 évvel ezelőtt) hogy politikusokat elszámoltattak, majd börtönbe zártak. Azóta sok minden megváltozott, elült a harc a társadalomban, nagykoalíció vezeti az országot, s ez a kétharmados többség, elképesztő tiszteletnek örvend. Felbátorodva a sikereken hihetetlen nagylelkűséget mutatott, amnesztiát hirdetett. S nem csak hogy nem engedte el a kezét a fogvatartottaknak, a kormányzat segít a börtönviselt állampolgároknak visszakerülni a munkaerőpiacra.
 
Tisztelet a bátraknak! – emlékeztetett a Miniszterelnök, egy 2106-os ünnepi beszéd címkéjére, majd kijavította azt: Tisztelet a Vezeklőknek!, majd elismerően nyilatkozott a világsajtó előtt, hogy a kormány nem a maffiamódszerekhez folyamodott ezúttal, nem kötött vállalhatatlan politikai alkukat, inkább olyan ultimátumot ajánlott a fogvatartottaknak, melynek nyertese lehet az egész társadalom. A letartóztatott politikus vezetők, és strómanjaik zárolt vagyonáról egy országgyűlési bizottság döntött, mely egyhangúan állt ki amellett, hogy a fogvatartottak teljes elkobzott vagyonát értékesíteni kell a szabad piacon, illetve a bankszámlákon zárolt összegeket is jótékony célra kell fordítani. A befolyt összeget elosztják öt terület között. Az oktatás modernizálására, egészségmegőrző programok támogatására, megújuló energiák beszerzésének finanszírozására, munkahelyteremtésre, valamint a bevándorlók integrációs programjainak további bővítésére fordítanak területenként egymilliárd Eurót.
 
„Nincs szükség további megaláztatásra, mindenkinek jár a bocsánat, mindenkinek lehetőséget kell adni az újrakezdésre!” – jelentette ki a kormányfő.
 
Ennek fényében az amnesztia a következő feltételekkel valósul meg:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.