2016. március 8., kedd

A JOBBIK - MSZP-LMP KOALÍCIÓ ÖTLETE

HVG VÉLEMÉNY
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2016.03.08.

Lehet még rosszabb, és úgy tűnik, mintha volna rá fogékonyság.
Nem szoktam bizonytalan híresztelésekről és aktuálpolitikai ötletrohamokról írni. De amit szóba kell hoznom, egészen rendkívüli módon és mértékben veszélyes, ezért kivételt kell tennem – én óhajtanám a legkevésbé, hogy ez a gondolat komoly és befolyásos emberek fejében is megfordult légyen. Valószínűnek tartom, hogy erről az MSZP és az LMP vezetői még nem is értesültek, hivatalosan biztosan nem.
Azt beszélik a városban, hogy vannak olyan politikai vállalkozók és (számomra ismeretlen) „befolyásos körök”, amelyek avval az ötlettel játszanak, hogy a legközelebbi országgyűlési választásokon a Jobbik, az MSZP és az LMP laza koalíciója (vagy valamilyen általuk támogatott „szakértői kormány”, amelyben a „civil társadalom” bizonyos népszerű alakjai is helyet kaphatnának) legyőzhetné a bajba került Fidesz–KDNP-t.
A jobboldali kormánypárt népszerűsége már csak a menekült- vagy migránsproblémának köszönhető.
A Jobbik támogatja, de az MSZP és az LMP se ellenzi hevesen az Orbán-kormány menekültpolitikáját (az MSZP-ben egyre nagyobb tekintélyű Hiller parlamenti alelnök, volt miniszter a határkerítés fölállítását is helyeselte), ezért hát a migránsellenesség népszerűsége rájuk is kiáradhat, csak az MSZP-nek meg kell szabadulnia az etnicizmust ellenző kisebb liberális és baloldali szövetségeseitől, amelyekkel amúgy sincs túl jóban.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.