2016. március 18., péntek

A LIGET PROJEKT ELLENI HARC KOZBEN KÉT CSODA IS TÖRTÉNT

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius 
2016.03.18. 


Megkezdődött a fák kivágása és az épületek bontása az egykori Kertem helyén.
A jómunkás favágók és a rombolást megakadályozni szándékozó aktivisták, érdeklődők több olyat is láthattak, amire eddig egyáltalán nem, vagy nagyon régen nem volt példa.
1: A ligeti fák védelmében megvalósult összefogás az egykori fideszes képviselő-államtitkár Illés Zoltántól a terület országgyűlési képviselőjéig, a szocialista TóCsáig tartott.
Az egykor egységes, mára szétszakadt kerületi LMP minden része képviseltette magát: a polgármestert adó PM aktivistákkal és a Szabó testvérekkel, az LMP az önkormányzati képviselő Barta Jánossal, a Civil Zugló Várnaival, szóval aki élt és mozgott - mínusz Karácsony Gergő, aki vidéken volt - megjelent és próbált tenni valamit.
Infóim szerint TóCsa bevitte az ügyet a Nagy Büdösbe felszólalás formájában, Várnai és Szabó Rebeka a területre elsőként bejutással és a munka felfüggesztésével ment nagyot még reggel. Egyelőre megakadályozták a fakivágást és levonulásra késztették a kirendelt rontóbrigádot, barikádot építettek és támogatták lelkesen Illés Bonapartét.
2: Mert Illés megtalálta magában a harcos környezetvédőt, aki elveszni látszott belőle az előző kormányzati ciklus alatt. Voltak előjelei a dolognak, Paks II. és a százhalombattai gumifeldolgozó bojkottja előre vetített a tegnap történtekből valamit, de erre asszem senki nem számított:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.