2016. március 2., szerda

A LOPÁS ÚJ NEVE AZ, HOGY ELVESZIK A KIÖZVEGYON-JELLEGE

MUTYIMONDÓ - ÁTLÁTSZÓ
Szerző: mutyimondó
2016.03.02.



Ezekről ne maradj le!
Mostantól sűrű homály fedi a Posta és az MNB ügyeit (444HVG24)
Lopott autók simán átmennek az eredetiségvizsgálaton (Átlátszó)
Kérjük a tippeket, hogy mennyi megy majd el turizmusra! (444)
A lopás új neve az, hogy „elveszik a közvagyon jellege”
Sokan azt sem tudták, hogy miről szavaznak, mégis eldőlt: a Magyar Posta és az MNB pénzköltését sem fogjuk tudni nyomon követni. A törvénymódosítás alapján a Magyar Nemzeti Bank titkosíthatja az érdekeltségébe tartozó gazdasági vállalkozások és alapítványok dokumentumait. Matolcsy fizetését pedig havi ötmillió forintra emelték. (444HVG24)
Lopott autók simán átmennek az eredetiségvizsgálaton
Bírósági döntések szerint, ha az eredetiségvizsgálók mulasztása miatt kerül forgalomba egy lopott jármű, amelyről később ez kiderül, és a tulajdonos elbukja az autót, a szakemberek megúszhatják a kártérítési felelősséget. Több ilyen ügy került már nyilvánosságra. Egy hasonló témákban járatos ügyvéd szerint a KEKKH-nak, azaz az illetékes hatóságnak is felelnie kell az okozott kárért. (Átlátszó)
Szép összegeket biztosít be magának a pártközeli őrző-védő cég
A fideszes rendezvényeket, így a Békemeneteket, továbbá focimeccseket is biztosító Valton-Sec Kft. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság és a Honvédelmi Minisztérium közbeszerzésén is jól szerepelt. Előbbi 1,1 milliárd forintot fizet a közösen ajánlatot tevő Pfm Kft.-nek és Valton-Sec Kft.-nek. Utóbbi pedig 123,6 millió forintot töm az őrzési feladatokat ellátó cég zsebébe. A kft általában fideszes rendezvényeket biztosít. (Átlátszó)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.