2016. március 28., hétfő

A MENEKÜLTEK MEGSEGÍTÉSÉT KÉRTE HÚSVÉTI BESZÉDÉBEN FERENC PÁPA

CSEPELIEK BLOG
Szerző: csú
2016.03.28.


A katolikus egyházfő húsvét vasárnapján a Szent Péter téren bemutatott ünnepi szentmisét követően a bazilika erkélyéről húsvéti üzenetet intézett a katolikus hívekhez, majd apostoli áldását adta Urbi et Orbi, vagyis Róma városára és a világra.
A pápa Twitter-oldalán délelőtt megjelent bejegyzésében azt írta: "Jézus Krisztus feltámadt! A szeretet legyűrte a gyűlöletet, az élet diadalmaskodott a halál felett, a fény elűzte a sötétséget!"
A háború, az éhség és a szegénység elől menekülők megsegítését szorgalmazta húsvéti üzenetében Ferenc pápa.
Több országot is felsorolt, ahol még viszályok osztják meg az embereket, ahol tömegek halnak meg vagy szenvednek. Hangot adott óhajának, hogy
sikerüljön kialakítani a "remény ösvényeit" a "kedves Szíriának", amelyet egy régóta tartó konfliktus, pusztulás marcangol, s ahol felbomlott a társadalom, lehetetlenné vált a civil lakosok békés egymás mellett élése.
Mint mondta, imádkozik a folyamatban lévő béketárgyalások sikeréért, hogy jó szándékkal és a felek együttműködése révén le lehessen majd aratni a "béke gyümölcseit", és meg lehessen kezdeni egy "testvéri társadalom" felépítését.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.