2016. március 26., szombat

A MÚLT IDŐRŐL

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.25.


...egy ilyen tartalomszolgáltatónak valamelyik tartalmába néztem bele, vonult a hordóhasú futballista, és akkor azt mondtam a fiaim mamájának, hogy képzelje el ezt a vonulást mint múltidejű illusztrációt. Mutatni fogják mindenféle tartalomszolgáltató helyen ezt a borzalmas alakot, és mi nem fogjuk elhinni, hogy ez lehetséges volt. Hogy a magyar történelem relatíve legförtelmesebb korszakát egy ilyen torz, beteg ember idézte a fejünkre akkor, amikor minden lehetőségünk adva volt, ország és nép lehettünk volna, senki nem kényszerítette ránk ezt a hihetetlenül rosszízlésű, neveletlen és faragatlan frátert, ezt mi akartuk így. És amikor már mindenki látta, mi történik, mikor már Mari néninek is görcsbe rándult a gyomra, midőn meglátta például a debreceni elöljárót, pedig még meg sem szólalt, de már sütött belőle a butaság - akkor még mindig itt voltak.

Na szóval tessék megpróbálni így nézni. Mert természetesen lesz ilyen, történelmi időben szemlélve a dolgot hamarosan, és az egészben az lesz a legjobb, hogy majd megpróbálnak elszökni.
 
Megmondjam, hová? Á, nélkülem is tudják, hát persze, hogy a Szovjetunióba (mindegy, most hogy hívják, semmi más nem változott, csak a név), azért vannak velük olyan jóban, mert ott majd befogadnák őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.