2016. március 22., kedd

A NÉPSZAVAZÁST MEGGYALÁZÓ VERŐLEGÉNYEK MEGÚSSZÁK, AZ ELLENÜK TILTAKOZÓT ELÍTÉLIK

FALRAMENTAPARLAMENT
Szerző: 
2016.03.22.

A hatalom azt hiszi, hogy verőlegények kirendelésével megakadályozhatja a népszavazást, és elkerülheti a népítéletet. A nyilvánvaló választási csalás ellen tiltakozót pedig elítélik, és a volt szervezetére ráküldik az adóhatóságot.
Amikor Kubatov Fidesz alelnök tagbaszakadt legényei elcsalták a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazást, a magyar jogállamot felbecsülhetetlen kár érte. A Nemzeti Választási Irodának 38.880 forint kára volt abból, hogy a faláról Gulyás Márton lefeszítette a névtáblát. Mégis az utóbbi eset tettese állt ma bíróság elé.
Amint reggel kilenckor befordultam a Markó utcába, nem tudtam eldönteni, hogy itt most egy tüntetés készül, vagy tárgyalás lesz. Több mint százan várakoztak a bejárat előtt. Ott volt Gulyás Márton aktivista baráti körén túl, szinte az összes örökmozgó utcai politizáló figura, a magyar média ellenzékibb fele, és számos civil érdeklődő is. Annyian voltunk, hogy a tárgyalóterembe nem is fért be mindenki.
Ha nincs a védőbeszéd, a tárgyalás merő unalom lett volna. Egy órán keresztül azt hallgatta a tisztelt publikum, legalább három szemszögből megvizsgálva, hogy milyen ügyesen forgatta az ácskalpácsot és a csavarhúzót a tábla feszegetésekor Gulyás. Még szerencse, hogy az ügy súlyának megfelelően száz oldalasra hízott peranyagot nem ismertette egészében a bíró.
Gulyás a politikai beszédnek is beillő védőbeszédében elismerte tettét. Ám most a táblák helyett, inkább tettének okát feszegette:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.