2016. március 27., vasárnap

AJTÓD ELŐTT ÁLLOK ÉS KOPOGTATOK

KÉNYSZERBAGOLY BLOGJA
Szerző: Kényszerbagoly
2016.03.27.


A Húsvétra való felkészülés időszakában Ferenc a pápa még intenzívebben hivja fel a világ, és különösen Európa keresztényeinek figyelmét a jézusi tanítás követésére. A katolikus egyház vezetője minden megnyilatkozásával bizonyítja, hogy küldetése Krisztus tanításának felragyogtatása mindannyiunk lelkében, lehántva róla az évszázadok alatt rárakódott számtalan sallangot. Az egyházfő a Nagyhét alkalmával is az irgalom és szeretet minden nehézséget legyőző erejét hirdeti, Twitter üzenetében így fogalmaz: "Engedd, hogy keresztény hívásunkat komolyan vegyük és igyekezzünk hívőként élni.”

És hogyan fogalmazta meg
Ferenc -nagyböjt-reggeli homiliájában- a valódi hit ismérvét? "A valódi hit az, amikor észrevesszük a szegényeket, akik mellettünk vannak. Ott áll Jézus, aki kopogtat a szívünk ajtaján." A gazdag ember és a szegény Lázár példabeszédén keresztül tette fel a kérdést mindenkinek: "Vajon én a hazugság, a puszta beszéd útján járó keresztény vagyok, vagy pedig az élet, a cselekvés útján járó keresztény?" A Szentatya Jézust idézve ostorozta a szájkeresztényeket, akik arra sem méltók, hogy nevük legyen. Az evangeliumban csupán "gazdag ember". Nevet csak a szegény Lázár érdemel. A hiúság, az önmagába zárt gazdagság, a törtető karrierizmus névtelenné tesz Isten előtt bárkit, legyen pap, püspök, akárki. Választhatunk, hogy az élet, vagy a halál útját járjuk.

A kereszténységét hangoztató parlamenti többség naponta szolgáltat bizonyítékokat arra, hogy nem érti Ferecet, nem érti Jézust, és lila gőze sincs arról a hitről, amit pilátusi palástként magára terít. Vajon -a pélabeszéd szerint- melyik úton járnak azok a "honatyák" akik 2012-ben törvényileg tiltották meg a hajléktalanok közterületen élését? Merre vezeti útjuk azokat a nevenemmaradó gazdagokat, akik az Alkotmánybíróság megsemmisítő határozata után négy hónappal alaptörvény-módosítással elérték, hogy ugyanezt az aljasságot az önkormányzatok rendeletekkel visszalophassák? A Szőke Herceg nem tétlenkedett, nem először tolakszik ő előre a Styx folyóhoz vezető úton, ha a szegények, hajléktalanok sorsát tovább nyomoríthatja. Az általa vezetett -és Kávé által irányított- Fővárosi Közgyűlés rendeletbe foglalta azokat a területeket, kerületenként, ahol szabálysértést követ el a hajléktalan, ha életvitelszerűen tartózkodik. Szinte mindent. Az arcpitító rendeletet ezúttal a Kúria semmisítette meg. A szabálysértési törvény azonban lehetővé teszi a hajléktalanok vegzálását. A Város Mindenkié (AVM) csoport 500 ilyen eljárásról tud a szerencsétlenek ellen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.