2016. március 24., csütörtök

ANGELA MERKEL A HIBÁS, A TÖRÖKÖK FOGLYAI LESZÜNK

HIR24 - POSZT ITT
Szerző: Zsolt Péter
2016.03.24.



Angela Merkel egy személyben testesíti meg a problémát és a megoldást. Miközben szaporodnak a terrortámadások Európában, egyre többen vannak olyanok, akik számára Merkel az egyetlen remény, meg persze olyanok is, akik benne látják a támadások okát. Mindkettő tévedés, ezért is furcsa az a fajta polarizáció, ami először az unió keleti felén volt megfigyelhető, de aztán mintha ez terjedne nyugat felé is.
Ahogy az arab országokból menekülők előtt megjelenik Merkel, az is megér egy imát (misét), mert hogy számukra ő egy szeretni való anya, aki a megmentőjük. Természetesen Merkel még ez sem. Bár sokan gondolhatják úgy, hogy a befogadás humanista élharcosa, Ferenc pápa kinyújtott keze, de megmenteni nem képes és nem is akar mindenkit, ráadásul komoly elképzelései vannak Németországnak arra vonatkozóan is, hogy sokakat kiutasítsanak egészen Törökországig.
Merkel hibájául azt szokták felhozni, hogy nem számokhoz, hanem helyzethez kötötte a befogadás mértékét. Ezzel szemben a józan politikus ugye a befogadói kapacitáshoz igazodna. Az aggódás és a xenofóbia különböző mértékétől függően eljuthatunk egészen odáig, hogy azok közül, aki az iszlám térségből jön, senkit semmilyen körülmények közt nem szabad befogadni.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.