2016. március 17., csütörtök

AZ ALKOHOL CSÖKKENTI A TERMÉKENYSÉGET

ADDICTUS BLOG
Szerző: Domszky László
2016.03.16.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy az egészségesen, szeretetben, harmóniában élő pároknál könnyebben következik be a kívánt gyermekáldás, mint azoknál, akiknél nem igazán rendezettek a körülmények. 

Ha a leendő szülők életére árnyékot vet az alkohol, a drog, egészségtelen táplálkozás vagy a cigaretta, a termékenység csökken, de ha mégis bekövetkezik a fogamzás, a magzat, a terhesség és a szülés nagyobb valószínűséggel lesz rendellenes.  A káros környezeti hatásokhoz újabban az egyéb függőségeket is  odasoroljuk, mint például a sportfüggőséget, gyógyszerfüggőséget, vagy a magas stresszel járó “munka-alkoholizmust“.
Társadalmi jövőkép nem létezik egészséges utódok nélkül. Egyetlen újszülött sem választhatja meg, hogy milyen családba érkezik, de vajon átgondolják-e a gyermekere vágyó, főleg a gyermekáldással hirtelen szembesülő párok, hogy milyen felelősség van rajtuk a saját egészségi állapotukat illetően? Azt már szinte mindenki tudja, hogy az alkohol, a drog, a cigaretta, helytelelen táplálkozás és a stressz károsítja a méhmagzatot, de vajon azt is tudják a párok, hogy mindezek kihatással vannak a fogamzás sikerére, pontosabban sikertelenségére is?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.