2016. március 20., vasárnap

AZ EMBEREK DÖNTÖTTEK: A FIDESZ A LEGKORRUPTABB MAGYAR PÁRT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerő: Trombitás Alfréd
2016.03.20.


Mivel hat éve minden intézmény és projekt neve úgy kezdődik Magyarországon, hogy nemzeti, így ha a korrupciós trendet kéne megnevezni, úgy hívnák: Nemzeti Lenyúlás Rendszere. Úgy tűnik, ez a védjegy most már végérvényesen átkerült a kormányzópártra a korábbi ősgonosz MSZP-től, hiszen egy friss felmérés szerint beragadt az „elmúltnyolcévezés” csodafegyvere. Aggasztó viszont a magyarok kiábrándultsága, hiszen lényegében egyetlen párt sem képes elhitetni magáról, hogy hatalomra kerülése esetén a közpénzek a közös kasszában maradnának. 

korrupció egyre nyomasztóbb jelenség Magyarországon, ugyanakkor kezd megszokottá válni a polgárok körében. Ez a két legnyugtalanítóbb megállapítása a Publicus Intézet ezer főn végzett reprezentatív felmérésének. Ami még ennél a két riasztó tényen is túltesz, hogy a megkérdezettek szerint jelenleg a korrupció a hatodik legfontosabb probléma az országban. Ahhoz képest, hogy szinte naponta kapnak az arcukba korrupcióról szóló híradásokat a polgárok, öt ennél is fontosabb problémakört is meg tudtak nevezni. Elképzelhető azonban, hogy a korrupt politikusok annyira a hétköznapok részeivé lettek, hogy egyszerűen a szükséges rosszként könyvelik el őket a választópolgárok.

Az úgynevezett politikai elit megítélése épp azért olyan siralmas, mert lényegében nincs olyan tisztának tartott politikai erő ma Magyarországon, amely hitelesen képviselne egy „tiszta kezek” mozgalmat. A Fidesz úgy tűnik, hogy már beletörődött a legkorruptabb párt minősítésbe, és már csak azon ügyködik, hogy az ellenzéki erőkről is bebizonyítsa ugyanazt, amit a kormánypártról már rég tudunk: tudniillik a szépen felöltöztetett szavak alatt csak a pénzsóvárság szikár csontváza található.

"A Fidesz a legnagyobb vesztese ennek a választói fásultságnak, hiszen a felmérés adatai szerint minden harmadik válaszadó úgy gondolja, hogy 2010, a Fidesz kormányzása óta több a korrupció, és csupán fele annyian azt, hogy az előző, MSZP által kormányzott nyolc év alatt."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.