2016. március 2., szerda

AZ ÉRDEKVÉDELEM NEM PÁRTPOLITIKA

A VÁROS MINDENKIÉ
Szerző: A Város Mindenkié csoport
2016.03.02.



Érdekes visszajelzéseket kapunk mostanában A Város Mindenkié (AVM) csoport politikai tevékenysége kapcsán. Mióta ismert lett, hogy A Város Mindenkié felkérte Szél Bernadettet, az LMP frakcióvezető-helyettesét, hogy nyújtsa be a szabálysértési törvény módosítására vonatkozó javaslatunkat az országgyűlésnektöbben megriadtak attól, hogy csoportunk eddig nyíltan kimondott pártpolitikai függetlensége ellenére mégis egy párthoz, pontosabban az LMP-hez kötött pártpolitikát folytat. Nem mentegetőzünk, hisz nincs miért, egyszerűen csak szeretnénk leírni az ezzel az együttműködéssel és általában a pártpolitikával kapcsolatos álláspontunkat.

A Város Mindenkié hajléktalan emberek jog- és érdekvédő csoportja, alulról szerveződő civil csoport, melynek tagjai hajléktalan emberekből, hajléktalanságot megtapasztalt, illetve lakásszegénységben élő emberekből, valamint középosztálybeli aktivistákból áll, akik tenni akarnak egy igazságosabb társadalomért.


Csoportunk megalakulása, azaz 2009 óta küzd a hajléktalan emberek hatósági üldözése és a hajléktalanság kriminalizációja ellen.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.