2016. március 29., kedd

AZ ORSZÁG ÁLLAPOTÁRÓL

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.28.


Idemásolok egy listát a világ 100 legjobb építészkaráról. 42 szempont figyelembe vételével rangsoroltak, nem tudom, ezek miféle szempontok, ha tudnám sem mernék ítélkezni, mindössze 4 szemeszter építészetet hallgattam a Műegyetemen (művészettörténet szakon akkor 2 kötelező volt, engem kicsit jobban érdekelt a kötelezőnél), nem értek hozzá, de ismeretlenül is úgy vélem, 42 szempont alapján már lehet tárgyilagosnak nevezhető véleményt alkotni. 
 
Az első százban nincs magyar egyetem...
 
...A magyar oktatási rendszerről az utóbbi időben lehet mindenfélét hallani, elég a diákok szövegértési készségéről tudni - nem nagyon van min csodálkozni.
 
Nézzék meg a felsorolt országok épületeit. Aztán az itthoniakat. A csúti fűtőházzal az élükön, amiről büszkén mondják, hogy "Makovecz-stílusú". Mintha az valami minőség volna. Isten nyugosztalja a gyűlölettel teli, humortalan, kedélybeteg embert, elég sok kárt tett ennek az országnak az agresszív, retrográd ízlésficamával, egyszer talán kigyógyulunk belőle. Van még az udvari építész, akinek a West Enddel sikerült egy egész városrészt nyomasztóan förtelmessé silányítania - mi a fenét keresnénk a 100-as listán?
Helyünk a világban. Itt fent látható a jövő...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.