2016. március 21., hétfő

BEKAPCSOLJÁK A SZUPERTRAFFIPAXOKAT

TOTALCAR BLOG
Szerző: Zách Dániel
2016.03.21.


Az Országos Rendőr-főkapitányság bejelentette, április 5-én bekapcsolják az országszerte felszerelt, fix sebességmérő készülékeket. Most elmondjuk, mire készüljenek az autósok, ha nem akarnak havonta bírságot fizetni.

Nem egyszerűen sebességmérő kamerának vagy fix traffipaxnak nevezi a rendőrség azt az országos informatikai rendszert, amelynek részeként április 5-től (hogy még pontosabbak legyünk, reggel 8 órától), országszerte 365 kamera figyeli majd a forgalmat és képei alapján rengeteg szabálytalankodó autóst büntethetnek meg, minimum 30 ezer forintra.

A VÉDA közúti intelligens kamerahálózathoz az ország 134, közlekedésbiztonsági szempontból fontos pontján felállított ellenőrzőkapuk tartoznak, a kamerák éjjel-nappal és akár szélsőséges időjárási körülmények közt is működni fognak. A pályázaton nyertes beruházó által telepített kamerák és az azokhoz tartozó számítógépes feldolgozóközpont összesen 14,5 milliárd forintba került, amelyet teljes egészében Európa-uniós pénzből fizettek, hogy mint mondják, javuljon Magyarország közlekedésbiztonsága...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.