2016. március 5., szombat

BOTRÁNY A ZENEAKADÉMIÁN

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.03.05.


2016. február 29-én hajnalban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem bejáratánál egy 20 fős, kopasz fiatalemberekből álló különítmény jelent meg. Az elszánt harcosok a kezükben üres kottapapírokat szorongattak.
 
Az egyetem portása halálra rémült a bizarr látványtól és nem tudta mire vélni a dolgot. Azonnal fel is hívta Dr. Vigh Andrea rektort, hátha ő ismeri a váratlan látogatókat. Kiderült, hogy a rektor asszony sem tudott semmit az akcióról, ezért megkérte a portást, kérdezze csak meg nyugodtan az illetőktől, valójában mit is akarnak.
 
A kiváló fizikai kondícióban lévő különítményesek erre közölték, ők mindössze az állampolgári jogaikkal szeretnének élni. A hétvégén ugyanis elhatározták, mindannyian zeneszerzők akarnak lenni. Azért is hoztak magukkal üres kottapapírokat, hogy zenét szerezzenek rá, de nagyon feldúltak, mivel senki sincs itt, aki kiszolgálhatná őket...
 
...A kialakult konfliktust végül Ókovács Szilveszter, bariton hangú operaénekes, zenekritikus, műsorvezető, a Magyar Állami Operaház főigazgatója oldotta meg. Gyorsan kiszolgálta a zeneszerző társaságot, majd meghívta őket pezsgőzni a tulajdonában lévő Operaház Sissi páholyába, ahol közösen elénekelték Ruggero Leoncavallo két felvonásos operájának, a Pagliaccinak (Bajazzók) legszebb áriáját, a Vesti la giubba-t (Kacagj, Bajazzó!).
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.