2016. március 23., szerda

EGYMILLIÁRD FORINTBÓL ÉPÜLT A NAV ELNÖK KLUBJÁNAK STADIONJA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csepregi Botond
2016.03.23.


Már másfél hete birtokba vették a futballisták és a nézők a mezőkövesdi stadion új, nettó 600 millió forintért épült főlelátóját, ezzel befejeződött az ötezres aréna építése. Tállai András klubjának már csak az NB I.-be kell feljutnia, és akkor jó szezont futna a szeptember óta NAV-elnök politikus. Ha jól számoltunk, a stadionépítés végösszege valahol nettó egymilliárd forint körül van.
Elég nagyot szólt 2013 nyarán, amikor kiderült, hogy az első osztályba feljutott mezőkövesdi futballklubot 400 millió forinttal dobta meg a rendkívüli tartalék terhére a kormány, hogy NB I.-re alkalmas stadiont építsen magának. A mezőkövesdi sportklubot akkor is Tállai András vezette, mint a Belügyminisztérium államtitkára. A fideszes politikus az Origónak azzal érvelt, hogy
„semmi szokatlan nincs abban, ha a kormány egy kiemelkedően sikeres csapatot támogat”

Néhány hónap alatt egészen pofás arénát dobtak össze a 16 ezer lakosú Mezőkövesden: az addig kisvárosi pályának is szerény létesítményben hirtelen három fedett, teljesen székezett oldallelátó nőtt ki a földből, a pályát is arrébb tolták, hogy közelebb legyen a nézőkhöz. Új klubházat is kapott a sporttelep, de egyértelművé tették, hogy a parlagon maradt egyik hosszú oldalon új főlelátó fog épülni és összesen ötezres lesz a Városi Stadion.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.