2016. március 11., péntek

"EZ A LÉNYEGE AZ EGÉSZ DOLOGNAK"

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.03.10.


" Miért folyik a politikai harc? Miért? Az erőforrások birtoklásáért. És az természetes, hogy az erőforrások működtetésében a párt a híveinek kedvez. Ne legyünk hipokriták! Ez a lényege az egész dolognak. " (Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott 17 00-tól) 
     
Ez a lényege az egész dolognak. Mert a dolgoknak kell, hogy valamiféle lényege legyen. Úgy alakult, hogy a mi dolgunknak pont ez lett a lényege. Lehetett volna az a lényege, hogy ez az ország ne legyen a legszegényebbek egyike Európában, lehetett volna az a lényege, hogy ne meneküljenek el innen a legtehetségesebb fiatalok, lehetett volna esetleg az is a lényege, hogy ne fuldokoljanak a fekáliában a vidéki iskolák WC-i,  de ennek az egész dolognak, most inkább az erőforrások birtoklása lett a lényege.

Itt van rögtön az Alaptörvény preambuluma: "Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi. "  

Részrehajlás nélkül kedvez a híveinek az erőforrások birtoklása tekintetében.  Ha majd a bőség kosarából az Orbán-, a Mészáros- és a Tiborcz-család egyaránt veszen, ha majd a jognak asztalán Habony Árpád végre magáévá teheti a Miss Thailand 2018 jövendő győztesét, ha majd a szellem napvilága ragyog be a Corvinus Egyetem ablakán egy igen megnyerő századvéges kuratóriumi elnök képében, akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, ezt az országot már teljesen lenyúltuk, most jön a következő...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.