2016. március 30., szerda

FELTÁMADÁSRA VÁRVA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Bruck András
2016.03.29.


Nincs mit megérteni, elemezni rajta.

Az Orbán-rendszer egy fekete-fehér rendszer, amelynek az első percétől egyértelműek voltak a céljai, kristálytiszták jó és rossz határvonalai. Az ország, amelyben immár hat éve élünk, egyetlen ember erkölcsi és szellemi állapotának mikroszkopikusan pontos kivetülése.

Ha ezt belátod, minden a helyére kerül benned.

Akkor tudod, miért juthatott eszükbe, hogy a Vörösmarty téren autóparkoló legyen könyvhét helyett, tudod, miért tervezik ledózerolni a Déli pályaudvart, pedig még szükség van rá; akkor érted, miért esnek neki a ligetnek, holott nyomós érvek szólnak ellene, nem mellesleg, az a város szegényeinek egyetlen kikapcsolódása; és akkor azon sem csodálkozol, miért éri meg nekik felforgatni a Várat, százmilliárdokért kényszerköltöztetve hivatalokat és kulturális intézményeket.

Na, vajon miért?

A bűn kísérlet eltemetni saját lelkünk defektjeit.

És ha ezt is megértetted, akkor tudod, miért jelentenek be hetente valamit, ami tömegesen stresszel, hiszterizál, tudod, miért akarnak örökké feszültségben tartani, megbetegíteni.
Megölni.


Akkor érted, mire való a gyilkos stadionprogram – az élet: működő kórházak és iskolák helyett, és tudod, miért mondja a miniszterelnök, hogy az övék a „tisztelet kultúrája”. Ilyenkor provokál, hiszen tudja, hogy a saját nemzetünk ellen fordulni az elképzelhető legnagyobb „tiszteletlenség”.

Száz év börtön.

És ha mindezt tudod, akkor azt is érted, miért akarnak egyre drákóibb törvényekkel kormányozni, miért akarnak a nemzetközi terror ellen a hazai jog terrorjával fellépni: akár egy egész nemzetet terrorizálni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.