2016. március 25., péntek

HALÁLTUSA

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.03.25.


A Diktatúrák nem tartanak örökké. Sehol és semikor. Végük akkor lesz, mikor a gyakorlatban kell bemutatni erejüket, mert a társadalom megosztásán, az egyén kiszolgáltatottságán alapuló lelki terror többé nem hatásos. És épp itt tartunk.

Ha több napon át nem írok, annak oka van. Március 20-tól a Kossuth téren vagyunk nonstop, sátras tüntetéssel, és minden éjszakámat ott töltöttem. Volt esélye, hogy Orbán a korábbi akcióikhoz hasonlóan a saját maga által elrendelt terrorellenes intézkedések részeként eltakaríttat minket a Parlament elől, ilyenkor meg aztán ott a helyem, természetesen. Egyelőre nem nyúltak hozzánk, úgyhogy ma éjjel van időm írni, pótolom is az elmaradt írnivalót. Először is: az elrendelt intézkedések sok mindenre alkalmasak, csak épp terrorelhárításra nem. Az öngyilkos merénylőn nem látni, hogy az, egészen addig, míg egy nagy robbanásban nyilvánvalóvá nem válik. Ha meg nem tudod, hol a célpont, lehet bármennyi fegyvered, nem tudsz velük mire lőni. Ott szoktak ilyen látványos erődemonstrációt tartani, ahol épp megtörtént a merénylet, és a célja a Nép megnyugtatása: odafigyelünk, itt vagyunk, nekünk is vannak fegyvereseink, nyugi. Ám ahol nem történt semmi, mint kishazánkban, ott a TEK-legények látványos megsétáltatásának teljesen más célja van: megfélemlítés.

A legkiemeltebben "őrzött" hely természetesen a Rezsim székháza: a Parlament, a fél TEK ott nyüzsgött a Kossuth téren, egyenruhában és anélkül. Dögivel láttunk érdekesnél érdekesebb dolgokat, de most ezekről nem mondok inkább részleteket: a végén még az itt megírtak lennének az ürügy tüntetési sátrunk lebontására, azt meg nem szeretném. Elég annyi: ez egy operett, semmi több, díszlet, handabanda, melldöngetés, erőfitogtatás, nem a terroristák felé, mert akik halálra készülnek, azok nem félnek géppisztolyosoktól sem, ez gondolom világos. A Népnek kéne megijedni, hogy micsoda erő van Orbán kezében, de a Nép épp azzal van elfoglalva, hogy lázadjon, úgyhogy az ilyenféle erődemonstráció épp nem érdekel már senkit. Valódi célja inkább csak annyi: megnyugtatni a Diktátort, hogy ha gáz lesz, vannak hozzá hű fegyveresek, akik kimentik, ha szaladnia kell. Mert egyébként nagyjából az egész TEK-et kivezényelték, nem is bírták sokáig fönntartani az állandó, sokcélpontos járőrözést, tán ha vannak ezren, nincs kivel leváltani az elfáradt járőröket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.