2016. március 6., vasárnap

HELLO MAGYAROK!

A HÓVIRÁG-KIRÁNDULÁS: AZ ALPOKALJA EGYIK LEGJOBB ERDEI TÚRÁJA
Szerző: Laslavic Tímea
2016.03.06.


Immár három éve minden februárban, a hónap vége táján mini-kirándulásra kerekedünk fel a Bécstől mintegy 40 kilométerre fekvő Lajta-hegység lábához. Most is egy olyan februári vasárnapot választottunk ki, amikor sütött a nap, és tudtuk, hogy találkozunk még hóvirágokkal is
Lajta-hegység (németül: Leithagebirge) legmagasabb pontja mindössze 480 méter magas: ez itt az Alpokalja legészakibb tagja. Ma Ausztriához tartozik, míg korábban a Magyar Királyság és Alsó-Ausztria határvidéke volt. A hegység déli lábánál fekszik Kismarton (Eisenstadt).
Mi nem másztuk meg a hegységet, mert nem vagyunk fittek: éppen csak egy kétórás sétát tettünk meg a hozzánk legközelebb lévő lábánál. Mannersdorf am Leithagebirgefalu közvetlen szomszédságában jártunk, ahova sokan ruccannak ki hétvégén a miénkhez hasonló céllal: egy jó kis sétát tenni vagy biciklizni a friss levegőn, a fák között. A Naturpark Wüste bejárata után két irányba is el lehet indulni, így két eléggé különböző hangulatú kirándulásunk lesz. Le lehet térni balra, egy csendesebb területre, vagy fel lehet fedezni az erdőben lévő egykori kolostort.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.