2016. március 14., hétfő

IDUS ELÉ SZAMÓCA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.03.14.


A nemzet Szamócája, magunk közt szólván Eperjes művész úr professzor lett azon a helyen, ahol szintén Vidnyánszky a főnök, Kaposváron. A hozzá értők nem javasolták, Balog embertelen miniszter mégis megadta neki a címet, mert mér ne. Végül is, abban az országban, ahol Ráhel – akinek egyetlen előnyös tulajdonsága, hogy a jó édesapja örökös miniszterelnök és atyaúristen – is kap egyetemi katedrát, nincs ezen semmi csodálni való. Tessenek oszolni.

A kézilabdaedző is kapott egy saját használatú egyetemet, az „álamelnök” meg doktorit. Igaz, ezt el kellett venni tőle, mert büdös volt, és bántotta a zemberek nazálisát. Valahol ez a lakmusz, hogy hol tartunk éppen. És ott, ahol a tanár, aki azt mondja, hogy a kölkeknek nincs megtanítva a tanítani való – mert nem lehet a rendszer miatt – kijelenti, hogy akkor ő nem osztályozza őket, minden valószínűség szerint utcára fog kerülni, mert az államtitkár ezt szorgalmazza.

Minálunk az államtitkároknak ezek szerint az a dolga, hogy munkakönyveket osztogassanak. Egyéb teendőjük nincs is, a lényegesebb dolgokat elvégzi helyettük atyjuk, aki nem a miniszter, nem a Balog, hanem maga Orbán, aki egyre furcsábban viselkedik, szinte párhuzamosan azzal, ahogyan nő a hasa. Más külsején nem élcelődünk, viszont ha permanensen hülyeségeket beszél, a gépezete meg ennek megfelelően cselekszik, csak szóvá tesszük írástudóként, hiszen ez a dolgunk: hatalmi ág vagyunk. Vagy nem...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.