2016. március 13., vasárnap

JÁRŐR A HATÁRON

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
206.03.13.


Én, kérem, sokat vacilláltam, de most döntöttem. Eleinte tűzoltó akartam lenni és katona, valamint vadakat terelő juhász, később felvilágosítottak, hogy semmiféle juhász nem terel vadakat, ők kifejezetten háziállatokkal foglalkoznak, azután akartam még lenni mozdonyvezető, űrhajós, pilóta és Nobel-díjas tudós, de véget értek a csapongó évek, benőtt a fejem lágya. Döntöttem. Határrendészeti járőr leszek.

Egészen tegnapig azt sem tudtam, hogy ilyen munkakör létezik. Pedig van, éspedig a Magyar Honvédség keretein belül járőröznek a határrendészek, akik – sejtésem szerint – amint a Parlament elfogadja a terrortörvénynek is nevezett alaptörvény-módosítást, erősen meg fognak sokasodni. De egyelőre még csak toborozzák őketamint azt a Vastagbőr felfedezte volt. Kerülközött ugyanis egy álláshirdetés, nem is akárhonnét, hanem a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapjáról, melyben huszonöt főt keresnek, határrendészeti járőrnek, éspedig Békéscsabára, állásegyeztetés március 23-án a szarvasi kirendeltségen reggel 9-kor, munkakezdés március 25-én reggel.

Ezek szerint egy nap alatt túl is lesznek a kiképzésen a határ járőrei. No, de mit kell nekik tudni ahhoz, hogy ellássák a feladatukat? Ahogy elnézem – semmit. Alapfeltétel a nyolc általános, de nincs szükség sem nyelvtudásra, sem jogosítványra, sem informatikai ismeretekre. Csak fogják magukat, kimennek a határba és őrzik. Remélem, nem fegyverrel teszik, azonban fegyver nélkül mi haszna volna egy járőrnek? Csúnyán néz a határsértőre, esetleg összevonja a szemöldökét?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.