2016. március 18., péntek

KOCKÁSINGES VARANGYOK - AZ ORBÁNIZMUS LÉNYEGÉT MÉG SENKI NEM FOGALMAZTA ILYEN PONTOSAN

VILLÁMNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.03.18.


Egy magyar minisztériumi főtanácsos lehet éppen politikai tényező is, de lehet nyugodtan egy senki. Egyikük most bemondta a tutit. De miket tanácsolhat?


Ilyet bírt posztolni facebook-oldalán Böröndi Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium főtanácsosa: „majd fing elvtárs megoldja. És lesz kréta. A kockás kokárda mindent helyretesz. Varangy dolgok ezek. (…) Varangy tanárokkal.”
Mondhatnánk, hogy mi köze az egészhez egy földművelési szakelemnek, de az a helyzet, hogy Böröndi eredeti szakmája tanár, népművelő és persze költő is (ez arrafelé alighanem kötelező). Ha távolról is, érintett. Leginkább a zsebén keresztül.
(Legfrisebb fejlemény: itt található! )

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

  1. Petőfi az ilyen "költőkre" mondhatta:"Nincs rád szüksége a világnak,"Remélem a "szent fát" már régen félretette!Én soha nem hallottam róla mint költőről,de én csak egy kis mezei pedagógus vagyok!Érdemeiért kaphatna egy puklit a szeme alá!Aztán tőlem eltűnhet a süllyesztőben.

    VálaszTörlés
  2. Konyhasóval sózás, desztillált víz ivás és kálium pótlás hatásmérések szerinti tényleges hatásai

    A magyarok életrövidülését és ivartalanodását előidéző tényleges okok egyike a Nemzeti Stop Só, Menzareform. Az történt, hogy a Magyar Tudományos Akadémiai csaló szakértői az Európai Unió félreértelmezhető és hamis állásfoglalásai alapján a patkányméreg (!) kálisóra cseréltették le az étkezési konyhasót. Étkezési sóként kálisót árusíttattak, majd a kálisó mérgező hatását ráfogták a konyhasóra, és elhíresztelték a sok túl sok konyhasót fogyasztunk, és a sódózist csökkenteni kell.

    Magyarországon a magyar lakosság átlagélethossza évtizedek óta folyamatosan csökken és egyre több fiatal képtelen gyermeket nemzeni. Az első problémát, de a másodikat sem az „abortuszok” okozzák, aminek úton-útfélen a népesség csökkenést tulajdonítják. A magyar emberek reménykedve hallgatják a kormányok által az élethossz csökkenés és nemzőképtelenség fokozódás elhárítására tett ígéreteket. A kormány jelenleg háromféle védekezési módszer mindennapos alkalmazására biztatja fel a magyar lakosságot. Az egyik az élelmiszerek konyhasó tartalmát csökkentés, a másik a több káliumot evés és ivás, az ételek és italok kálisóval sózása, a harmadik az ásványi anyagokkal telített ivóvíz fogyasztása. A konyhasódózis csökkentést és káliumdózis növelést a Nemzeti Stop Só program, Chips adó, Menzareform rendeletei segítségével szervezi a kormány. Az ásványi anyag teli („kemény”) víz ivásra úgy veszi rá a magyarokat, hogy az iskolák többségében azt tanítják, életveszélyes „vízmérgezést” okoz az ásványi anyag mentes ivóvíz, az esővíz, a desztillált víz.

    Az életrövidülés és ivartalanodás tényleges okaira a méréseinkkel észrevett mérgező káliumhatást vizsgáló országgyűlési szakértőként bukkantam rá. Az egyik alapvető ok az élelmiszernövényeknél megnövelt kálium tartalom, amit a káliumműtrágyák, és az a kálisó okoz, amit a konyhasó NaCl helyettesítésére használnak. A másik alapvető ok a korábbi étkezési víz, konyhasó és kálium pótlási arányok és adagok (dózisok) megváltoztatása. Az élettanilag optimális dózisok valójában az élő egészséges ember testnedvei, vérszéruma természetes arányainak felelnek meg. Ez a több száz éve gyógyításra alkalmazott Ringer fiziológiás infúziónál alkalmazott dózisarányoknak felel meg, az étkezés esetében is. A Ringer (vagy Salsol, ill Salsola) oldatban 1 liter desztillált vízben 9 gramm NaCl konyhasó van. Tehát 3 liter desztillált vízzel 27 gramm konyhasót juttatnak be. A Salsol és Salsola infúziókban csak tiszta desztillált víz és tiszta konyhasó van. A Ringer oldatban kálium is van. 1 liter Ringer oldat 0,16 gramm káliumot is bejuttat. Tehát a 3 liter Ringer oldattal a 27 gramm NaCl konyhasó mellett 0,36 gramm kálium is bejut a vérbe, a testünkbe egyetlen nap, 24 óra alatt.
    Tehát napi 3 liter víz mellé 27 gramm tiszta konyhasót, de csak 0,36 gramm kálisót kell pótolni.

    A hazai kormányok az Európai Unió egészségügyi és élelmiszer rendelkezéseire hivatkozással arra biztatják fel a magyarokat, hogy egy nap alatt egy felnőtt magyar is legfeljebb 5 gramm konyhasót (amiben 2 gramm a nátrium) és legalább 4,7 gramm káliumot fogyasszon, akármennyi víz mellé és akármilyen gyorsan. Mindenkinek ajánlom, hogy tanulmányozza a www.tejfalussy.com honlapon közzétett hatás mérési eredményeket. 1950-ben Nobel díjjal jutalmazták azokat a kutatókat, akik embereken és patkányokon bemérték a csökkentett konyhasó tartalmú és a növelt kálium tartalmú élelmiszerek hatását. Kiderítették, hogy a konyhasó tartalom csökkentése is, és a kálium tartalom növelése is életrövidüléshez és szaporodás képtelenséghez és pszeudohermafroditizmushoz, azaz „elbuzisodáshoz” vezet, tehát fajirtó hatású a Nemzeti Stop Só reform, Chipsadó és Menzareform.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.