2016. március 8., kedd

KÓSA LAJOS MEGMONDJA, MIT KÉRDEZZEN A SAJTÓ

FÖLD S. PÉTER BLOGJA
Szerző: Föld S. Péter
2016.03.08.


A kormány minden vágya, hogy a magyar emberek minél tájékozottabbak lennének. Ha egyes szerkesztőségek nem képesek rendes, tisztességes, a nemzeti érdekeket szolgáló kifejező kérdéseket megfogalmazni, a kormány ebben is szívesen a rendelkezésükre áll. Kiképzett kommunikációs csapata szívesen megfogalmazza helyettük a kérdéseiket, mert a kormány jobban tudja, hogy mi érdekli a sajtót, mint az újságírók. Ez természetesen nem beleszólás a szerkesztőségek munkájába, még csak nem is a sajtó szabadságának a korlátozása. Éppen ellenkezőleg: baráti segítség a média azon munkatársainak, akik hajlamosak lennének eltévedni a sokféleség útvesztőiben.

Igény esetén nem csak a sajtó kérdéseit fogalmazza meg a kormány, de ha szükséges, előbb megírja a válaszokat, majd ezekhez utólag kreál kérdéseket.

Végső esetben, amennyiben egyes szerkesztőségek szakemberhiánnyal küszködnek, kiképzett újságírót is adnak kölcsönbe, vagy végleges szerződéssel. Erre, ha szűk körben is, de van már példa. A mintagazdaságok mintájára vannak úgynevezett mintamédiák, például az állami televíziónál, és rádiónál, valamint a távirati irodánál. Ezeken a helyeken már most válogatott csapat dolgozik: csupa olyan ember, akik magas szinten értik a feladatukat, és még véletlenül sem kérdeznek olyat, amire a kormány tagjai ne tudnának, vagy ne akarnának előremutató választ adni.

A köznyelv ugyan ezeket a kérdezőket mikrofonállványoknak nevezi, de a valódi, fémből készült mikrofonállványok ezt kikérnék maguknak. Az alákérdező, hírhamisító kollégákkal kapcsolatban a jövőben kéretik a lakájmédia, vagy a papagájkommandó kifejezést használni.

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Brezsnyev elvtárs egyik november 7-dikén katonai díszszemlét tartott a moszkvai Vörös Téren. Erre a jeles alkalomra meghívta Julius Caesart, Batu kánt és Napóleont.

    Jött a gyalogság, végeláthatatlan sorokban.
    – No, Caesar, mit szólsz ehhez?
    – Ez igen! Ha nekem ennyi emberem lett volna, Európát fél kézzel is megverem.

    Dübörögtek a páncélosok. Megszólalt Batu kán:
    – Ilyen páncélosokkal az egész világot leigáztam volna.

    A rakétások vaktölténnyel lövöldöztek. Brezsnyev kérdezné Napóleont, aki már régóta elt nt a szemük el l. Brezsnyev utánament, és a Lenin-mauzóleum lépcs jén találta meg a császárt, amint b szen olvasta a Pravdát, majd odaszólt Brezsnyevnek:

    – Ha ez az újság enyém lett volna, ma úgy tudnák az emberek, hogy a waterlooi ütközetet Napóleon nyerte meg...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.