2016. március 25., péntek

MA ARRÓL LEHET PÁRBESZÉD, AMI A KORMÁNYPÁRT ÉRDEKÉBEN ÁLL, ÉS ÚGY, AHOGY

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.25.


Nyolcvan értelmiségi, művész és közéleti szereplő írta alá a Városligetbe tervezett múzeumi negyedet támogató petíciót. Nem akarom megkérdőjelezni a véleményüket, vagy kormánybérencnek beállítani ezeket az embereket, hiszen, bár olyan is van köztük, számos kiváló ember, például Vitézy Dávid és György Péter is állítólag aláírta a petíciót. (Azért állítólag, mert ketten a névsorból, Gőz László és Plaugyai István már jelezték, ők bizony ezt nem írták alá). Csupán egyetlen egy mondatra és az abból következő hiteltelenségre szeretném felhívni a figyelmet.

„Egy dologban azonban mindannyian egyetértünk: szeretjük a városunkat, szorgalmazzuk a róla és érte való párbeszédet, a fejlődés igenlését és az időtálló hagyományok tiszteletét" - áll a a petícióban.

Lenne itt egy kis gond. Ugyanis teljesen hiteltelen a Városliget beépítése kapcsán bármilyen párbeszédről beszélni, amikor a Városliget Zrt. 20 ezer aláírást át sem volt hajlandó venni, amikor a Kúria egy nem létező törvényi passzusra hivatkozva semmisítette meg a Városliget tervéről szóló népszavazási kezdeményezést, amikor 100 milliókat költenek el olyan propaganda-kiadványokra, amelyek hamisan mutatják be az építendő múzeumokat. Tehát nehéz párbeszédről beszélni akkor, amikor a valódi párbeszédet elutasítja a döntéshozó fél (persze Baán néha leül vitatkozni valakivel, hogy úgy nézzen ki mintha, de a valódi politikai döntéseket eredményező vitát a kormánypárt elfojtja)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.