2016. március 2., szerda

MEGPRÓBÁLNI AZT A FRÁNYA AMERIKÁT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Tamás
2016.03.02.


A mai posztban egy érdekes időugrást hajtunk végre (amúgy Tarantino módjára, ha már a napokban volt az Oscar-gála), hiszen a múlt héten már olvashattátok Tamás írását arról, miként élte meg az első tíz napot Los Angelesben. A mai poszt arról szól, hogyan jutott el egyáltalán odáig, hogy felmerüljön az Amerikába költözés lehetősége. Lesz benne váratlan fordulat bőven! (A képekért és a videóért köszönet a szerzőnek!)

„Mint a tündérmesékben úgy kezdődött. Elhatároztam, hogy bár jó és fontos állásban dolgozom - videós újságíróként az ország legnagyobb bulvárlapjának weboldalánál -, azért mégiscsak meg kéne próbálni ezt a fránya Amerikát.

Évek óta pörögtem azon, hogy valamilyen külföldi lehetőséget találjak. Újságíróként sokat jártam külföldön, sőt abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy hónapokig taníthattam vagy dolgozhattam más országokban. De ez még a válság előtt volt, amikor az alapítványok, újságok, televíziók nem sajnálták a pénzt arra, hogy lehetőségeket adjanak.


2008-ban bezárult ez a nagyon is széles kapu és aztán semmi. Közben persze a gondolat azért ott maradt: milyen volna külföldön dolgozni? Mi volna, ha nem lenne ez az egész valami ideiglenes?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.