2016. március 8., kedd

NAGYON ÓVATOSAN A SZAKÉRTŐ PORTÁLOKKAL, UGYANIS FÉLREVEZETNEK...

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.03.08.


Egyik olvasóm küldte el nekem a linket (itt) Bosszankodva kért meg arra, hogy elemezzen ki, ugyanis emlékezett múltkori kijelentésemre, miszerint a továbbiakban fellépek a szakértői túlkapások és félinformációk ellen. Most egy HVG cikkre szeretnék reagálni, kibontani és kibővíteni, ami újfent a nyugdíj célú megtakarításokról szól. Nem tanácsot akarok neked adni, hogy melyik termékbe helyezd a pénzt. Most arra próbálok rájönni, hogy kinek érdeke a félretájékoztatás egy "függetlennek" mondott gazdasági oldalon. Vagy csak ennyire megoszlik a szakma? Lássuk a lényeget. 
Arra azonban valószínűleg sokkal kevesebben tudják a választ, hogy a három közül melyik eszközzel jár a legjobban a megtakarító.
Nagyon utálom ezt a mondatot kérdésként és válaszként is. Ez az egyik legnagyobb ügyfélmágnes, amivel bárkit bármikor bármire rá lehet venni. Ha bárki is meg tudná ma mondani, hogy melyik eszközzel jár az adott illető a legjobban az elkövetkezendő 20-30 évben, az nem csak azt mondja ezzel, hogy előre ismeri a világgazdaság minden mélypontját és csúcspontját, de Magyarország specifikusan pontosan tisztában van a struktúrális változásokkal és irányokkal (megmarad az ÖNYP rendszer? Megmarad az állami adójóváírás?...stb). Mivel ilyen ember nem létezik, ezért maradnak a "szerintem" válaszokat. Azt kéne felfogni, hogy nem létezik legjobb megoldás. Nincsen ilyen, mivel a világ rendkívüli ütemben változik. Nem tudod előre megmondani, hogy miből lesz a legtöbb pénzed. Így maradnak a körülmények vizsgálása, hogy szerinted melyik termékben marad meg a legnagyobb szabadságod a változtatásra, melyik terméknek a kezelőjében tudsz megbízni és így tovább...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.