2016. március 1., kedd

NEM VOLTUNK SULIBAN

V. NASZÁLYI MÁRTA BLOGJA
Szerző: elendem
2016.02.29.


A fiúk ma nem mentek iskolába.

Játszótéren voltak, pizzát sütöttek, edzésen és rajzszakkörön vettek részt. Most este pedig beírjuk az ellenőrzőjükbe, hogy igazoljuk a hiányzást. Azért, mert szülőként támogatjuk a tönkretett magyar oktatási rendszerért küzdő tanárok és diákok mozgalmát.
 
Merthogy a magyar oktatást szándékosan tönkretették. Vannak, akik azt hiszik, hogy az elképzelés jó volt, csak a kivitelezésben vannak bakik. Vannak, akik azt gondolják, hogy a KLIK vagy a pedagógusminősítés átalakításával már jobb lesz a helyzet. Hát: nem. Nem lehet jobb a helyzet. Azért nem lehet jobb, mert nem egy jó elgondolást hajtottak végre rosszul, hanem egy gonosz tervet hajtottak végre jól az oktatás átszervezése során.
 
Az Orbán kormány hatalomra jutásának idején fideszes közgazdászok megállapították, hogy az ország egyharmada menthetetlen, őket ott kell hagyni az út szélén. Ezért van az, hogy a nagy ellátó rendszerekből (oktatás, egészségügy, szociális rendszer) sorban szorulnak ki mindazok, akikről az Orbán-kabinet úgy dönt, hogy koloncok, és ezekre a területekre egyre kevesebb forrás jut. Közben azokat, akiket el kellene látni, besorolják: vannak érdemesek és érdemtelenek. Ez utóbbiak megfosztatnak a joguktól, hogy a társadalomnak gondot kell viselni őrájuk is. A jólétben élők kimenekítik a családjukat: magánorvoshoz, magániskolába, külföldi egyetemre járnak – a többi pedig…
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.