2016. március 2., szerda

NEMZETI BANKRABLÁS

FALRAMENTAPARLAMENT
Szerző: Vágó Gábor
2016.03.02.


Ismert tettesek kirabolták a Nemzeti Bankot. A kár 260 milliárd forint. A pénzből a bankrablók luxusingatlanokat és műkincseket vásároltak. Az elkövetők tettüket azzal indokolták, hogy törvényi védelmet élveznek.
A tegnapi napon a gyors lefolyású törvényalkotás során 260 milliárd forint elvesztette közvagyon jellegét. Ez a pénz a magyar költségvetés 1,5 %-a, közel kétszázezer ember egy éves minimál bérére lenne elegendő összeg. Minden magyar dolgozónak közel 60.000 forintja bánja a közvagyontalanítási trükköt.
A magyar gazdaságpolitika Zeuszának, Matolcsy Györgynek fejéből pattant ki a Pallasz Athéné alapítványok ötlete. Egy éve az unortodoxia guruja még azt mondta, hogy az alapítványokkal közpénzből épít  közvagyont. Mára ez elvesztette közvagyon jellegét. De mint tudjuk, közvagyon nem vész el, csak átalakul. Például luxusingatlanná. Egy kastély itt, néhány budai luxusvilla ott. Simán lehet parlagoltatni egy 2,7 milliárdos rózsadombi ingatlan komplexumot. Ha már annyira jól megy, bőven áron felül is lehet luxusirodaházat venni. Úgysem tudja senki, kinek is megy haszon, mert offshore cégekkel megy a business. Akkora a habzsidőzsi, hogy kell a Várban egy saját borétterem is, ahol méltó módon mulathat a műkincs vásárlási lázban égő  úri közönség.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.