2016. március 25., péntek

ÖTEZER ÉVES TERV

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2016.03.24.


Nincs más dolga a magyar ellenzéknek, mint kiválasztani a megfelelő helyet, hogy amikor a Fidesz-KDNP összeomlik saját hülyeségének súlya alatt, ne temesse maga alá őket is. Ez nem annyira könnyű, mint gondolnánk. Képzeljünk csak el egy negyven méter magas, kétszáz tonnás részeg mennyasszonyt, aki hamarosan dobja a csokrot, de nincs semmi biztosíték arra, hogy ne zuhanna be a várakozók közé, tehát egyszerre kell figyelni a csokor pályaívére, és az ara becsapódásának helyére is. Ha a kettő nagyjából egybe esik, akkor nem volt szerencsénk.

Emellett ott van még a számos, ugyancsak férjre éhes hajadon is, akik megpróbálnak minket megakadályozni az elkapásban. Végtelenül demokratikus és látványos folyamat, még szerencse, hogy tízezer éves civilizációnknak volt ideje kifinomulni és letisztulni. Kifolyt szemek és törött bokák maradnak majd a demokratikus aktus után a helyszínen, mindenki győztesnek hirdeti magát és mindenki gyűlöli a másikat.

A lényeg azonban -, és itt vessünk véget a metaforikus maszatolásnak -, hogy Magyarország kormánya minden erejével saját megbuktatásán dolgozik, hamarosan eléri a töréspontot és a népszerűségi mutató grafikonjai lefittyednek, majd bármiféle jelentős eredmény, eredeti gondolat felmutatása nélkül az eddigi ellenzék kormányra kerül és…

…és mi lesz?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.