2016. március 14., hétfő

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. MERT?

A HUNVALD-ÜGY BLOG
Szerző: Hunvaldugy
2016.03.13.

Az Európa Tanács, és intézménye, a strasbourgi bíróság „olyan, mint egy úri klub”. Rosszallását fejezheti ki, oszt' jó napot. Vagy: na ugye.  
Két nappal a Polt és Matolcsy-féle barátságos munkaebéd után, két nappal a tanártüntetés előtt, ejtenénk pár szót arról, hogy a Szegedi Ítélőtábla elnökének és helyettesének mi a véleménye a „strasbourgi úri klubról”, a bíróságok függetlenségéről, a peráthelyezésekről, meg a hazugságról.
Pontosabban nem is mi ejtenénk meg ezt a pár beígért szót, hanem a Népszabi. Írják ugyanis, hogy mivel politikai irányból is érték bírálatok a bíróságokat – például a vörösiszap-katasztrófa, a sukorói telekügy, vagy a Hagyó-per kapcsán – ezekre reagálva 
tartott sajtótájékoztatót pénteken Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke és helyettese, Hámori Attila. Ezen – többek között – ilyenek hangzottak el:
Az Országos Bírósági Hivatal vezetőjének, Handó Tündének a kinevezési gyakorlatát név nélkül támadó, a sajtónak nyilatkozó bírákról azt mondta a Szegedi Ítélőtábla elnöke: a bírói nyilatkozattételnek nagyon szigorú szabályai vannak.
Megvannak azok a fórumok, ahol a bírák elmondhatják a véleményüket, de nem tartozik ezek közé, hogy a sajtóban név nélkül kritizálják a saját igazságszolgáltatásukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.