2016. március 21., hétfő

SZANYI TIBOR, AZ MSZP TROLLJA

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.03.21.


Az elmúlt napokban felpezsdült az MSZP belső élete. Ismét kongresszusra készülnek, így ismét leporolhatják a párt megújulásáról szóló molinókat és sajtóközleményeket. Több jelölt is bejelentkezett már pártelnöknek, Tóbiás József mellett Harangozó Tamás, Molnár Gyula és Szanyi Tibor. Szanyi Tibor ismételt elindulása mindenképpen érdekes fejlemény.

Az MSZP európai parlamenti képviselője, volt angyalföldi országgyűlési képviselője nem átlagos politikus. Fésületlen stílusa, pózként is büszkén vállalt baloldalisága kiemeli a többi versenyző közül. Pártelnöki programja alkalmas volna a mezőkövesdi pártalapszervezet éves munkaterv-megbeszélésére javaslatnak, de egy kormányzásra készülő nagy párt vezetői programjának édeskevés.

Az európai szociáldemokrata mozgalom a válságát éli. Ennek van számos baloldali kritikusa is, akik hol erősebb jóléti államot, hol megregulázott kapitalistákat, hol korlátozottan szabad versenyt és világkereskedelmet akarnak látni. E hangok magyar tolmácsa kíván Szanyi Tibor lenni.

Programja azonban felszínes és közönséges. Az alapvető vitákat ismeri ugyan, és azt is tudja, hogy mi ezekben a kortárs baloldal egyes csoportjainak álláspontja, de hogy miért pont ez volna helyes Magyarország számára, azzal adós a jelölt. Semmi nincs arról, hogy egy ilyen program hogyan lenne megvalósítható, semmi sincs arról, hogy ez milyen magyar piacgazdaságot teremtene. Csak a vágyak, csak a rendszerkritikának hazudott nagyotmondás, csak a végül nyomort és szegénységet hozó fanyalgás a létező világgal szemben. Hiszen Szanyi egyet tud: arra semmiképp nem lesz esélye, hogy programját megvalósítsa...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Ugye nem gondolja valaki komolyan,hogy Szanyi Tibor az MSZP elnöke lehet? Talán még ő maga sem!Egyébként a többi jelöltben sem rejlik a párt felvirágoztatásának záloga,és főleg nem a szavazóbázis növelése.Pedig Szanyi egy dögös pártot kreálna az MSZP-ből.Nem kell hitetlenkedni,ezt ő ígérte!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.