2016. március 5., szombat

SZEMÜVEGET A BÍRÓNAK!

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2016.03.05.


Azt hiszem (a mégsem) doktor Schmitt Pál öntötte először szavakba az Orbán Viktor által megálmodott illiberális rendszer lényegét, amikor köztársasági elnökké választása után sietett azonnal kijelenteni, ő nem fék, nem ellensúly akar lenni, hanem motor. De nem csak motor lett. Ahogy akkoriban egyesek el is nevezték ő lett a „nemzet tolla”, aki állítólag esetenként azt sem várta meg, hogy a parlament által elfogadott törvényeket megküldjék hozzá, hanem ő sietett be oda azokat elfogadásuk után rögvest aláírni.

Na most azóta azt látjuk, hogy ha mások nem is mondtak ilyesmiket, ám mégis hasonlóképpen behódoltak az orbáni hatalomnak, az Alkotmánybíróság, a médiahatóság, ügyészség, de a választási szervek is. Sőt ma már ott tartunk, hogy a jelentősebb sportközpontokat szintén Orbán-hű csinovnyikok irányítják.

Például a kézilabdát Kocsis Máté, a birkózást Németh Szilárd (aki gyerekkorában állítólag látott egy igazi birkózót közelről), az MTK-t a bülbülszavú Deutsch Tamás, a Fradit pedig Kubatov Gábor...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.