2016. március 21., hétfő

SZERINTÜNK EZT KELL KÖZZÉTENNIE EGY HÖK-NEK

ÁTLÁTSZÓ - OKTATÁS
Szerző: G. Szabó Dániel
2016.03.21.



Listát készítettünk arról, hogy szerintünk mi az a legkevesebb, amit egy hallgatói önkormányzatnak közzé kell tennie a honlapján. 

Összeraktunk egy listát arról, hogy szerintünk mi az a 13 dolog, amit mindenképpen nyilvánosságra kell hoznia egy HÖK-nek ahhoz, hogy átláthatóan működjön. Ilyen például a HÖK-ösök fizetése név szerint, a küldöttgyűlések időpontja, a szociális támogatásra kiírt pályázat (szoctám) elbírálásának szempontjai, vagy a bírálást végzők neve. A teljes lista a cikk végén olvasható, vagy ide kattintva tölthető le (pdf).

A minimumkövetelmények elkészítéséhez az apropó az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar HÖK-választása, mert ott mindkét nagy választási szövetség az átláthatósággal kampányolt. Az egyik oldal a programjában írt az átláthatóság követelményéről, a másik például a neten közvetítette az aktuális küldöttgyűlést. Ha jól láttuk, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán is indult olyan csapat, amelyik az átláthatóságot tűzte zászlajára. Valami változik, és a minimumpontok összeállításával ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. A táblázat sok eleme már most is megvalósul több egyetemen, mások csak egy-két helyen hozzáférhetőek a hallgatók számára.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.